15.11.14

Koukut kaakeliseinään ilman ruuveja


Koska kaakeleihin eikä saumoihin haluttu porata reikiä, kiinnitin pyyhekoukut ja wc-paperitelineen ruuvien sijaan kaksipuoleisella asennusteipillä.
Koukut ja wc-paperiteline ovat Ikean Lillholmen-sarjaa. Koukut ja teline kiinnitetään asennusteipillä samoin kuin ruuveillakin. Ensin teipataan alustalevy seinään ja sen jälkeen ruuvataan itse koukku-/telineosa alustalevyyn.
Kaksipuoleinen teippi, jota käytin kiinnittämiseen on Pattexin No More Nails -asennusteippiä. Kiinnitin aiemmin samalla vahvalla teipillä myös wc:n peilin ja hyvin on pysynyt paikoillaan. Asennusteippiä löytyy ainakin K-Raudan valikoimista.
Asennusteippi on todella vahvaa ja tarttuu nopeasti. Kiinnitettävä esine kannattaa yrittää saada osumaan suoraan halutulle kohdalle, koska se tarttuu tiukasti saman tien. Asennusteipillä saa kiinnitettyä painavampiakin esineitä ja se tarttuu erilaisiin materiaaleihin.

16 kommenttia :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Ihan huipputeippiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän tuon saa irti halutessaan? :)

Anonyymi kirjoitti...

Tehokas teippi!
Sinituotteella on Ruuviton-kylpy­huo­ne­te­li­neet jotka saa kiinni pelkällä imukupilla. Ei jää teipistä jälkiä ja uskomatonta, että ne kestävät painoa! Aika-ajoin kiristän pidikettä ihan vaan oman mielenrauhan vuoksi ;)
t. Vakkarivieras

Maria Sulonen kirjoitti...

Mun on pitänyt monesti laittaa just noin koukkuja seinälle, mutta aina on jäänyt. Imukuppikoukkuja ja muita virityksiä mulla on ollutkin, mutta ne ei kyllä pidä ikuisuuksia, vaan ne pitäis aina irroittaa ja laittaa uusiksi ja kiristää ja ties mitä. Arvaa, muistanko!? No en. Muutaman kerran on räsähtänyt yöllä hiustenkuivaaja ja parit korut alas tuossa vessassa... Ei mikään miellyttävä ääni kesken parhaimpien unien. :D

Ehkä tämä nyt saa muhun vähän vauhtia, kun näin tän postauksen.. heti aloin miettimään, missäs niitä koukkuja ja teippejä olikaan.. :D

Miia kirjoitti...

Yllättävän vahvaa ja pitävää. :)

Miia kirjoitti...

Kokeilin teipin irrottamista ja se onnistui. Teippityyny piti sahata keskeltä irti veitsellä. Se ei irtoa liimapinnastaan, vaan se tyynyosa täytyy saada rikki. Osasinkohan selittää?! Loput seinään ja koukun taakse jääneet teipin riekaleet saa irrotettua vetämällä ja hankaamalla. Vähän työlästä, mutta onnistuu kyllä. :)

Miia kirjoitti...

Ne ovat hyvä ja toimiva keksintö. Erinomainen vaihtoehto, jos ei halua porata reikiä kaakeliseiniin. :)

Miia kirjoitti...

Tutustuin asennusteippiin, kun etsin vahvaa teippiä kylpyhuoneen peilin kiinnittämiseen. Rautakaupan myyjä suositteli juuri tuota asennusteippiä ja sillä on peili pysynyt kaakeliseinässä. Siitä tuli mieleen kokeilla teippiä muuhunkin kiinnittämiseen.

Ei varmasti mikään mukava kokemus herätä kesken unien huomatakseen, että jotain putosi ja meni rikki. :P

Anonyymi kirjoitti...

Olen yrittänyt kiinnittää magneettilistaa veitsille keittiön mosaaiikkikaakeliin. Ensimmäinen kaksipuoleinen teippikiinnitys kesti päivän ja kokonaisen rullan tuhlasin ja sitten luovutin. Tätä Pattex-teippiä ei löytynyt ainakaan Oulun K-Raudasta. Osaatko vinkata, mistä löytyisi?

Miia kirjoitti...

Oulussa Pattexia näyttää myyvän ainakin Byggmax http://www.byggmax.fi/tyokalut-/liimat-teipit-ja-saumaustarvikkeet/teipit/asennusteippi-pattex-p18080 sekä Motonet http://www.motonet.fi/fi/tuote/600372/Pattex-Kaksipuolinen-asennusteippi. Sivuilta näkee myös tuotteen varastotilanteen, näyttäisi molemmissa muutama pakkaus olevan. :)

Rhia kirjoitti...

AAaaah! Niin loistavaa! Nyt mä saan vihdoin kylppäriin haluamani naulakkot ja pikkukorit joita olen kaivannut siitä asti kun muutettiin (viisi vuotta). Ensiviikolla Ikeaan ja K-rautaan ;)

Miia kirjoitti...

Sen verran vielä kiinnityksestä, että kannattaa antaa teipin liimautua ennen kuin sen varaan ripustaa painavaa tavaraa. Teippi kiinnittyy tiukasti muutamassa tunnissa. Niin ja kohta seinästä, johon asennusteippiä aikoo liimata kannattaa puhdistaa ennen kiinnitystä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti vinkistä!

Miia kirjoitti...

No problem. :)

Anonyymi kirjoitti...

Veitsiteline on pysynyt jo kaksi päivää ja lupaavalta vaikuttaa. Kiitos myös hyvästä blogista! Täällä on aina hyviä ideoita ja vinkkejä :)

Miia kirjoitti...

Kiitos kannustavasta palautteesta, kiva kuulla että tykkäät. Toivottavasti veitsiteline pysyy seinässä vielä pitkään. :)

Lähetä kommentti