8.1.17

Vanhan jalkalampun rungon kunnostaminen


Tori.fi:n kautta hankittu vanha 40-50 -luvun jalkalamppu on löytö, jollaista olen jo kauan etsinyt kunnostettavaksi. Kriteerinä oli, että jalkavalaisin on toimiva ja kunnossa, eikä kaipaa kovin suurta ehostusta.





Tämä yksilö oli säilynyt hyvin ikäisekseen. Sen puinen jalka oli saanut kolhuja ja maalipinta rikkoutunut paikoitellen. Paikkasin kolot kittaamalla ja hiomalla kitin tasaiseksi sen kuivuttua. Hionnan jälkeen maalasin jalan mustalla kalustemaalilla kahteen kertaan.





Alun perin jalka oli maalattu mustanruskeaksi, mutta musta on aika lähellä alkuperäistä sävyä ja sopii paremmin muuhun sisustukseen. Tarkoitus ei ollut muutenkaan entisöidä jalkavalaisinta alkuperäiseen tyyliin, vaan tehdä siitä omaan kotiin sopiva.




Lampun ilmeisesti alkuperäinen maadoittamaton johto oli ehjä ja siisti. Sille riitti pelkkä puhdistus Maalipesulla. Talossamme on maadoittamattomia pistorasioita, joten pistoketta ei tarvinnut vaihtaa maadoitettuun.

Rungon metalliosat olivat ajan myötä patinoituneet. Niiden kirkastamiseen löytyi apu autotallista, Bilteman kromikiiltoMuoviosille riitti pesu astianpesuaineella ja -harjalla.




Varjostimen runko oli ehjä, vaikkakin vähän vääntynyt. Varjostimen kunnostamiseen kuluukin sitten enemmän aikaa, kerron siitä tarkemmin kun työ edistyy. Kuvissa varjostin on vielä alkuperäisessä kuosissa.


0 comments :

Lähetä kommentti